en blogg om…eh…asså…en blogg, typ.

Efter att ena glasdörren rasat ner två gånger sen du för första gången satte upp vår duschhörna, så blev jag lite wild n’ crazy idag och gav mig på att fixa det själv istället för att ringa dig en tredje gång. Jag vill inte på nått sätt förringa din yrkesskicklighet eller så, men jag tror jag eventuellt kan ha hittat anledningen till varför duschdörrarnas upphängning inte har…, hur ska jag säga,.., inte riktigt stått i paritet med din annars så uppenbart briljanta yrkesutövning. Så kan vi säga.

Jag har förmodligen helt fel. Men jag tänkte att eftersom du är så välrenommerad och med så fina rekommendationer från de finaste inom VVS-branschen i ryggen, så är det ingen annan än du som borde kunna avgöra om mina iakttagelser är helt uppåt väggarna.

Amatörmässig som jag är så tog jag mig nämligen en titt i den ensidiga monteringsanvisningen och sprang på en liten detalj som kan ha haft betydelse. På bild 3 ser man hur det är tänkt att dörrens aluminiumprofil skall förankras. Tror du att det kan vara så att den medföljande skruven är just den skruv som syns på bilden? Och att den streckade linjen som går från den tecknade skruven mot hålet i den tecknade profilen är tänk att tolkas som att den riktiga skruven skall skruvas in i det enda hålet som finns på den riktiga profilen? Det är en bisarr tanke, jag vet!

Men det fanns ingen annan bild bland alla de 6 bilder jag tittade på, som visade att man under profilen skulle stoppa in bitar av sådana där golvläggningskilar av plast och sedan staga upp det med silikon. Du vet, som du hade gjort. Du måste olyckligtvis ha råkat tittat i en annan monteringsanvisning. Ett ärligt misstag av ett proffs som enligt egen utsago satt upp tusen liknande hörnor. Det förstår jag ju.

Dumdristig som jag är så har jag idag provat att ta bort din uppenbart eminenta upphängningslösning. Och på helt eget bevåg också skruvat f-a-s-t dörren i profilen. Förmodligen helt emot all yrkesmässigt know-how som ni erfarna besitter. En konstig bieffekt är att dörrarna för första gången går ihop hela vägen uppifrån och ner. Visst är det konstigt!

Men jag bara MÅSTE ha missat nått. För det har bara kostat mig 40 spänn istället för 1600 som förra gången. Du får gärna mejla svar till dra.at.helvete@hotmail.com.

Puss o kram,

Emil

INGA KOMMENTARER
Skriv en kommentar