en blogg om…eh…asså…en blogg, typ.

Vet ni vad polydaktyli är? Klart ni inte gör…för ni har ett liv och fördjupar er lite mer sällan i ett medicinsk fenomen som bara drabbar ca 0.005% av vår befolkning, än vad somliga gör. Och somliga i det här fallet är jag. Så tillåt mig berätta att polydaktyli (försök säga det snabbt några gånger om du kan) är en missbildning som innebär extra fingrar och tår. Vanligast är ett extra finger eller en extra tå. Fascinerande! Jag vet inte i vilken utsträckning detta innebär en plåga för den det drabbar. Så jag sökte lite bland diverse forum och för det mesta verkar man relativt obekymrade…ja, en del är riktigt stolta över att vara en av de ”selective few”.

Jag vill ju helst inte trampa på några av de tolv tårna men kan inte låta bli att fundera över hur detta skulle kunna påverka vardagen för en person med polydaktyli. Jag tänker först och främst på när man lär sig räkna. Jag fick lära mig räkna på fingrarna när jag var liten. Ett extra finger kunde varit sjukt bra att ha, tänker jag. Men det finns säkert situationer där det möjligen blir lite knepigare. Ta vigselringen som exempel. Ska den sitta på andra fingret från höger eller på fjärde från vänster? Eller låt säga att en idiot i en Mitsubishi kör om på insidan på E6:an. Då vill man ju kunna ge idioten mittenfingret. Hur gör man om man har två? Jag saknar lite tydlighet här och tänker naturligtvis inte på mig själv utan på de människor som trots sina stolta gelikar ändå lider i det tysta. Kan vi ha standarder för storleken på våra köksöar så…

High Six på det?

INGA KOMMENTARER
Skriv en kommentar