en blogg om…eh…asså…en blogg, typ.

Just nu pågår en diskussion huruvida min önskan att få ha jeans och flanellskjorta på mig när vi firar julafton hos pappa är ett brott mot Bibelns 4 bud eller inte. Kritiken just nu kan sammanfattas i följande punkter:

  • Vi ska fira jul. Inte delta i skogshuggarföreningens årliga julbasar.
  • Ingen annan har på sig pyjamas.
  • Jag ser ut som Clark Griswold.

Jag har dock svårt att förhålla mig till kritiken då skogshuggare är coola. Vidare tycker jag att kalla skogshuggaruniformen för pyjamas är lite av en kräkning av yrkeskåren och inte särskilt mycket ”Christmas spirit” om ni frågar mig. Jag är rätt säker på att snickarsonen från Betlehem skulle hålla med mig. Dessutom är Chevy Chase någon jag skulle dö för att få ha vid sidan om mig vid julbordet.

Hursomhelst,

God Jul på er alla!

 

Efter en längre tids krasslighet masade jag mig igår relativt motvilligt till vårdcentralen på orten där jag bor. De hittade nått i blodproverna som de ville undersöka vidare och jag skulle komma tillbaka nästa dag, idag alltså, för ytterligare ett prov. Senare på kvällen står jag och tömmer diskmaskinen medan frun fixar med kvällsmaten.

Frun: -Gick det bra med proverna idag?

Jag:Nä.

Frun:Vaddå? Vad sa de?

Jag:Ingenting. Jag har inte varit där idag.

Frun:Varför då? Blev det inställt?

Jag väljer här att göra en lite paus för att hitta orden. En paus som i vårt äktenskap tydligen är signalen för att jag har gjort nått fel.

Frun: (med ögonbryn som mycket väl skulle kunnat vara ovanför huvudet om vi befunnit oss i en tecknad film) –Du kom på det nu eller hur!

Jag:Nä, det gjorde jag inte! Jag kom visst ihåg!

Min fru har nu om möjligt ännu högre ögonbryn och sätter utropstecknet genom att sätta en hand på höften, vilket också har en betydelse hos oss. Det är nämligen kod för ”Fortsätt du bara. Jag ser veeeerkligen fram emot att höra fortsättningen”.

Jag:Det är bara det att tuppluren blev lite lång. Kan ju inte räknas som mitt fel, tycker jag. Olyckliga omständigheter som mest. Men jag kom ihåg! Precis efteråt! Ha!