en blogg om…eh…asså…en blogg, typ.

Jag står på perrongen i den håla jag bor i och väntar på tåget som ska ta mig till mitt arbete. Jag är naturligtvis inte ensam. Här står också en hord av ynglingar, ivrigt tjattrande om Gud vet vad men uppebarligen nått spännande. Kanske om nått som kommer hända kommande helg. Ni vet, den där sortens härliga och bekymmerslösa atmosfär som bara tonåringar kan skapa.

Mitt i denna uppsluppenhet så måste vi andra invånare av perrongen parera projektiler av saliv som stöts ur den ena plutande munnen efter den andra av den ena halvan av ynglinghorden. Det är bara pojkarna som uppenbarligen verka lida av sådan onormalt hög salivproduktion att de är oförmögna att behålla den innanför den egna kroppens barriärer.

Och jag minns tillbaka till den tid då jag själv hörde till en liknande hord. Jag minns att det då var likadant bland mina gelikar. Själv hade jag välsignats med en normal produktion av nämnda kroppsvätskor och behövde alltså inte bidra till rännilarna vid min ungdoms busshållplatser, men mina kamrater hade tydligen inte haft samma tur. Jag var udda på det sättet. Också. Och i den åldern vill man ju vara som alla andra.

Jag minns hur jag i hemlighet tränade på att harkla fram duktiga loskor för att skicka dem genom luften som små blöta missiler men hur det varje gång misslyckades. Istället stod jag bakom garaget och duschsprayade vår stackars Tujahäck med all väta min kropp lyckades mana fram tills jag var så uttorkad att läpparna klibbade mot tandköttet och den enda fukt jag hade kvar sakta rann längs hakan. Jag behärskade aldrig denna teknik. Och jag minns att jag tyckte det var jobbigt.

Jag har ingen aning om detta trauma har haft någon påverkan i min brist på frimodighet där jag stod idag på perrongen och fick lust att lägga en hand på axeln till MegaDeath-tröjan, som gång efter varannan fick stryka fukten från sin fjuniga haka med handens översida, och viska:

– Jag vet hur det känns, grabben. Du behöver inte. Det kommer gå bra ändå. Allt kommer bli bra, ska du se.